Een Warm Welkom​ bij De Hietweide Twello

"We wisten niet dat onderwijs er ook zó uit kon zien. De persoonlijke aandacht, openheid en betrokkenheid van het team en de hoge kwaliteit van het onderwijs; we zien ons kind thuis opbloeien!"

Leren met plezier!

Als ouder denk je vast nog wel eens terug aan je eigen tijd op de basisschool. Dat is niet zo gek, want de basisschool speelt een belangrijke rol in ieders leven. Je legt er niet alleen de basis voor de rest van je leven qua kennis en kunde, maar ook aan bijvoorbeeld het sluiten van vriendschappen.

Bij De Hietweide willen we ieder kind een onvergetelijke tijd geven. Dat doen we door ons eerst te richten op het kind zelf. Waar wordt het blij van, op welke manieren heeft het plezier in leren? Als je lekker in je vel zit en plezier hebt in leren, dan leer je eenvoudig gewoon meer.

Dat zien we terug in de resultaten van kinderen die onze groep 8 verlaten: zij scoren al jaren bovengemiddeld hoge scores voor hun eindtoets. Waar we als team nog veel trotser op zijn: de lach op het gezicht van de kinderen als ze binnen komen en in de groepen lekker aan het werk zijn met elkaar. Onze missie om het leven van kinderen te verrijken, hen te prikkelen, te boeien en te verwonderen voelt dan als geslaagd. Daarom we ook zo trots op onze parels. En zijn we ontzettend trots op ons nieuwe thematisch werken

Dit zeggen ouders

Betrokken, kwalitatief sterk en persoonlijk; ouders van De Hietweide zijn erg tevreden. 

DIT ZEGGEN OUDERS >

Groep 1/2

De jongste kinderen ontwikkelen zich optimaal als ze van en met elkaar kunnen leren.

LEES MEER >

Kom kijken!

Maak een afspraak
voor een rondleiding en kennismaking. Ieder kind is welkom!

NEEM CONTACT OP >


Gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting

Bekijk de informatiegids
Openbaar basisonderwijs is van én voor de hele samenleving. Dat nemen we bij De Hietweide serieus. Het is een veilige plek waar kinderen samen leven en samen leren, waar ruimte is voor ieders verhaal. In onze Openbare basisschool is democratie zichtbaar in de schoolorganisatie, de schoolcultuur, het onderwijs en is de verbinding tussen school en samenleving merkbaar.

Wij leren kinderen zorgzaam en rechtvaardig om te gaan met elkaar, met andere mensen en de natuur, respect te hebben voor zichzelf, anderen en hun omgeving. Daarom werken we altijd vanuit de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. Zo maken we van De Hietweide niet zomaar een basisschool in Twello, maar een ontmoetingsplaats bij uitstek; een plek waar je nieuwe verhalen leert kennen en jouw eigen verhaal verder ontwikkelt, in relatie met anderen. Verhalen komen bij ons letterlijk samen.
"Ons kind komt altijd vol leuke verhalen thuis. Hij ontdekt, ziet en leert zoveel en er zijn zoveel leuke dingen te doen, helemaal nu alles steeds in het teken staat van een thema. Ga zo door!"

Vanuit gelijkwaardigheid en vanuit vrijheid ontmoet je de ander en ontmoet je verhalen vanuit de hele wereld.

Dat gunnen we iedereen en daarom maken we goed basisonderwijs dus daadwerkelijk toegankelijk voor iedereen. We werken niet met wachtlijsten en je bent nooit te laat om je kind aan te melden. Of het 0 of 12 jaar is: De Hietweide geeft je altijd een warm welkom.

Wat is jouw verhaal? Vertel het ons en maak snel een afspraak om elkaar te ontmoeten!