Print << Terug

weekjournaal 17

Karim heeft een zusje. Sara is zondag geboren. Van harte gefeliciteerd Karim (en de rest van het gezin natuurlijk!). Met de klas stuurden we een geboortekaartje. Op dezelfde dag was Margreet jarig. Jij dus ook van harte gefeliciteerd Margreet. We hebben heerlijk van de soesjes gesmikkeld. Maandag zijn Dogukan, Wes, Ravi en Sybrand heel druk geweest met programmeren. Met het computerprogramma Scratch ontwierpen ze hun eigen computerspel. De meester raakte er bijna verslaafd aan. Het zat echt heel goed in elkaar jongens. We hadden een extra meester in de klas aan het begin van deze week. Henning liep 3 dagen bij ons stage. Hij vond dit erg leuk om te doen. Woensdag werd de week doormidden gezaagd door meester Ivo. In het kader van de voorleesdagen las hij een verhaal voor dat zich afspeelde in de Tweede Wereldoorlog. Het ging over een meisje dat liep van Friesland naar Groningen en ook weer terug. De kinderen luisterden ,onder het genot van een krentenbol,  ademloos naar het verhaal. Woensdag was de meester niet in de klas, maar juf Klaartje. Hij ging bezig met het maken van de onderwijskundige rapporten en de adviezen voor het voortgezet onderwijs. Best een klusje. De kinderen hadden een gezellige dag met juf Klaartje, meester Jacco (GVO) en meester Wiljan (hij gaf gym). Deze week was er geen Week-Up. We zijn ook zo druk met de Cito's (rekenen, begrijpend lezen, spelling, studievaardigheden, werkwoordspelling, AVI, DMT). Gelukkig hebben we ze wel bijna af. De meester zei wel steeds hetzelfde, wel 100 keer: "Neem de tijd", "Rustig aan doen", "Goed lezen", "Teruglezen", "Alle antwoorden bekijken", "Als het vandaag niet af komt, maken we het morgen wel af", "Goed narekenen", "Gebruik kladpapier" enz. enz. De kinderen die als laatste klaar waren, kregen als beloning hiervoor een ferme handdruk van de meester. 
Meester Arnold was woensdag met zijn familie een hapje eten bij de Waardige Waard toen Dogukan langs kwam lopen (of was het rennen). Hij wilde de meester niet zien. Hij zwaaide niet eens. En dat heeft hij de volgende dag geweten ook : )  : ) Donderdag was de toets Engels. Wat hadden jullie goed geoefend zeg! I am very proud of you! Sybrand was een beetje met de taal in de war. Hij had het steeds over 'escargot'. Volgens mij is dat Frans voor slakken Sybrand. De knutselopdracht was een lekkere. We maakten van eierkoeken onbewoonde eilandjes. Ze zagen er heel mooi uit. Gelukkig hebben we er foto's van gemaakt, want na de les werden de eilandjes lekker opgegeten. Maaike had wel lef zeg. Ze durfde zomaar water over het hoofd van de meester te gooien. Gelukkig voor hem was het niet al te veel. Deze week zijn er heel veel kinderen naar verschillende Open Dagen geweest. Het Veluws College, het Stormink en het KSG openden de deuren voor groep 8-ers. Er zijn al wat kinderen die weten waar ze naar toe willen. Je kunt je dan ook al opgeven he!

We zijn toe aan een welverdiend weekend. Vandaag en morgen is er de Open Dag op het Zone-college. Altijd leuk om naar toe te gaan, ook als je niet naar deze school gaat. Dinsdag hebben we de topografietoets en houdt Karim zijn spreekbeurt. Woensdag is Thomas aan de beurt met zijn liedbespreking. Donderdag en vrijdag zijn de kinderen vrij, want de meesters en juffen gaan staken voor nog beter onderwijs. Eerst lekker weekend houden en dan op naar het korte weekje. 

Grej of the Day De populairste lekkernij ter wereld. Antwoord: chocola
Grej of the Day (deze week) :  Houden de mensen in deze stad van appels? Een lastige, maar veel succes ermee. 
Media
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Mijn kind


Klik hier om naar de groepenpagina te gaan.