Welkom in groep 1/2


Welkom op de groepspagina van groep 1-2! Leuk dat u een kijkje komt nemen.
In onze kleutergroepen wordt thematisch gewerkt. De thema’s worden voorafgaand aan het schooljaar gepland en duren gemiddeld een week of vier. Elk jaar komen de onderwerpen als Sinterklaas en Kerst weer terug, maar verder zijn er elk schooljaar andere thema’s. In de klas zijn we iedere dag veel bezig met spel; als de dag begint en de kinderen binnen komen mogen ze iets pakken om mee te spelen aan de tafel, of op een mat op de grond. Meestal gaan we daarna in de kring om de weekwijzer en het dagritme te bespreken. Zo weten de kinderen wat er die dag gaat gebeuren. Vaak wordt er in de kring voorgelezen en nog een andere activiteit gedaan. Dit kan een reken- of taalactiviteit zijn, maar ook een muziekles, een techniekles of een lesje Engels. Elke dag wordt er lekker buiten gespeeld op het plein en bij slecht weer is er een speelzaal in de school waar we terecht kunnen.

Op ‘lange’ dagen (tot 14.15) gaan we twee keer spelen en werken, en op woensdag (tot 12.30) doen we dat één keer. Wij hebben in de gang een themahoek die we ‘delen’ met de andere kleutergroep. In de klas hebben wij onder andere een bouwhoek, een verfbord en een kast vol materiaal zoals puzzels, spellen en kralenplanken. Bij de thema’s worden werkjes bedacht die de kinderen tijdens de werkles doen. Sommige werkjes zijn vrijwillig, andere zijn verplicht.

Eens per week gaan wij in de speelzaal gymmen. De ene keer doen we een spelles, de andere keer staat er groot materiaal klaar zoals een groot klimrek.

Voor een nog beter beeld van wat wij allemaal doen; kom gezellig een keer langs!


                                                               Informatie groep 1-2: